maandag, april 15, 2024

Capelse Kinderconferentie afgelast door oplopende coronacijfers

- Advertisement -

De organisatie van de kinderconferentie die vandaag zou plaatsvinden, heeft laten weten dat deze is afgelast. Dit na de nieuwsberichten over oplopende coronabesmettingen onder basisschoolleerlingen.

De organisatie had na afgelopen persconferentie goede hoop dat het evenement door kon gaan, maar ze besloten uiteindelijk toch de stekker uit de conferentie te trekken: “Helaas kwamen er de afgelopen dagen nieuwsberichten naar buiten van het oplopende aantal besmettingen bij kinderen van de basisschoolleeftijd. Uit voorzorg is ervoor gekozen om de conferentie toch niet door te laten gaan.”, zo valt te lezen in een verklaring.

Teleurstelling

De kinderbuurtcoaches balen enorm dat zij nu veel kinderen moeten teleurstellen: “Toen we langs de scholen gingen om te vertellen over de Kinderconferentie, waren de kinderen echt super enthousiast en keken zij ernaar uit om hun ideeën met ons te delen. Ik vind het vooral sneu voor hen. Het was in ieder geval wel erg leuk om hun enthousiasme te ervaren. Dit belooft veel goeds voor wanneer de Kinderconferentie wel doorgaat”, vertelt kinderbuurtcoach Linda Lemmen.

“Hoewel het een verstandige keuze is om de Kinderconferentie uit te stellen vanwege de oplopende besmettingen is het natuurlijk een ontzettende teleurstelling. Voor alle betrokkenen maar vooral voor de kinderen. We zijn juist zo blij dat ze altijd zo goed mee denken en de opbrengst van de Kinderconferentie is zo waardevol. Daar kunnen we echt wat mee! Maar van uitstel komt geen afstel en goede ideeën blijven natuurlijk welkom. Ons Kindercollege hoort ze graag!”, zegt wethouder Ans Hartnagel.

Nieuwe datum

Het is nog even afwachten wat de nieuwe datum gaat worden, maar er wordt gekeken of het mogelijk is om de Kinderconferentie naar februari 2022 te verplaatsten.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen