zondag, mei 19, 2024

Leegstaande opslagboxen aan Brederoplein worden huurwoningen voor starters

- Advertisement -

Leegstaande opslagboxen aan het Brederoplein zullen worden omgebouwd tot zes huurwoningen. Dit heeft de gemeente laten weten.

De huurwoningen zullen ongeveer zestig vierkante meters beslaan en zijn bedoeld voor starters. Volgens de planning kunnen de bewoners in de tweede helft van 2022 intrekken.

Nieuwe bestemming voor leegstaande gebouwen

Wethouder Maarten Struijvenberg van Stadsontwikkeling en ontwikkelaar Jeroen van Vianen van Rotterdamse Ontwikkelings Maatschappij (ROM) kondigden gisteren de nieuwe transformatie aan.

‘‘Het ombouwen of transformeren van gebouwen tot woningen is een mooi manier om ervoor te zorgen dat leegstaande gebouwen een nieuwe bestemming krijgen”, zo legt wethouder Struijvenberg uit. “Daarmee zorgen we ervoor dat er meer woningen voor Capellenaren beschikbaar komen. Bovendien maken we er de stad een beetje mooier door.’’

Jeroen van Vianen, initiatiefnemer van ROM, kwam met het plan om de leegstaande loods om te toveren tot woningen: “De gemeente heeft gekeken wat nodig was om het initiatief te realiseren. Daarna zijn er verschillende onderzoeken gedaan en kunnen we nu echt beginnen.”

Van opslagbox tot woning

In de voorgevel van de woningen komen dakkapellen en de bestaande garagedeuren worden vervangen door houten kozijnen. Elke woning krijgt een kleine tuin aan de voorzijde. Daarnaast komen er zes parkeerplaatsen. De afvalcontainers die er nu staan worden ondergronds en krijgen een nieuwe plek, ter hoogte van Brederoplein 1.

De ontwikkelaar verwacht dat de woningen in de tweede helft van dit jaar kunnen worden betrokken door de nieuwe huurders.

Meer informatie is te vinden op www.capellebouwtaandestad.nl/brederoplein1-11

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen