zondag, mei 19, 2024

Veel schade in Capelle door storm Eunice

- Advertisement -

Storm Eunice houdt heel het land in zijn greep. Rond 16.00 uur nam de storm flink in kracht toe, en al snel regende het ook in Capelle aan den IJssel meldingen van stormschade. De brandweer is tientallen keren uitgerukt voor afgerukte daken, omgevallen bomen, weggewaaide dakkapellen en overige zaken.

Ook de gemeente was druk in de weer. De gemeente Capelle aan den IJssel heeft van tevoren een bomenploeg van Reijm ingeschakeld om omgevallen bomen, die doorgaande fietspaden en autowegen belemmeren gelijk weer vrij te maken.

Hieronder een overzicht van een aantal incidenten

Harde wind rukt daken van woningen Sofie Blank Erf en Bijendans

Flink schrikken geblazen voor bewoners van het Sofie Blank Erf en de Bijendans in Schollevaar. Door de harde wind werd op twee plekken de daken van de woningen gerukt. Ze kwamen met een harde klap op de grond, maar gelukkig raakte er niemand gewond. De brandweer heeft een inspectie uitgevoerd maar kon verder niet veel betekenen.

Zie ook het item : Veel schade aan daken in Bijendans en Sofie Blank Erf Schollevaar

Veel bomen omgevallen in Schollebos

In het Schollebos zijn ontzettend veel bomen omgevallen. We spraken een bezoeker van het bos en die vertelde onderweg al meer dan 50 bomen te hebben gezien die waren omgevallen. Veel bomen zijn verouderd in het Schollebos. Om deze reden was de gemeente al begonnen met een renovatie van het bos.

Dakkappel waait kapot van woning Merelhoven

Op de Merelhoven waaide de dakkappel van een woning kapot. De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet veel betekenen voor de bewoners. De verzekering zal de schade verder afhandelen.

Boom knakt op het Meidoornveld

Een bewoonster van het Meidoornveld belde met spoed de brandweer toen een boom op omknakken stond. Een prachtige hoge boom was niet opgewassen tegen de harde wind. De boom kwam met een harde klap op een andere boom terecht en beiden braken als luciferhoutjes af.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boom valt op auto Westerlengte, bestuurder gewond naar ziekenhuis

Een automobilist is vrijdagmiddag gewond geraakt nadat een boom op zijn auto was gevallen. De inzittenden waren net begonnen met het opruimen van een aantal takken die al waren afgebroken, toen ze de auto instapten begaf de complete boom het en kwam met een harde klap op de auto terecht. De auto werd door de boom verwoest. Het slachtoffer is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht.

Dak van garage waait los Sauerdal 

Het dak van een garage aan het Sauerdal is vrijdagmiddag door de harde wind losgekomen. Omdat de dakdelen flink stonden te klapperen kwam de brandweer met spoed ter plaatse. Zij hebben op het dak gekeken, maar konden niet heel veel betekenen. De eigenaar zal het op een rustig moment tijdelijk moeten repareren.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

1 REACTIE

  1. […] Bij de joules de boules vereniging JBC werd een opslagruimte door de wind compleet omver geblazen en is de schade aanzienlijk, in de Veldenbuurt moesten de dakbedekking van het ontgelden. Ook op de A20 was het raak, een omgewaaide boom zorgde ervoor dat de snelweg enige tijd moest worden afgesloten. In buurgemeentedorp Moordrecht zorgde de zware storm ervoor dat de dakbedekking van een wooncomplex aan de Prinses Beatrixstraat weg werd geblazen. De berichtgeving hierover kunt u lezen bij de collega’s van Gouwe-IJssel nieuws. In Capelle aan den IJssel ook veel schade aan woningen en natuur, een overzicht daarvan kunt u lezen bij Capelle Vandaag. […]

Reacties zijn gesloten.

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen