zaterdag, mei 25, 2024

Oproep gemeente: Blijf uit het Schollebos en Hitlandbos, het is te gevaarlijk

- Advertisement -

De gemeente Capelle aan den IJssel doet een oproep aan Capellenaren om de twee bossen niet te betreden. Door de drielingstorm van afgelopen weekend is het te gevaarlijk om het Schollebos en het Hitlandbos te betreden, er is te veel kans op vallende takken of complete bomen.

Een woordvoerster van de gemeente Capelle aan den IJssel vertelt: “Het bos is momenteel te gevaarlijk en wordt op dit moment gecontroleerd door medewerkers van de gemeente. We raden bezoekers sterk af om het bos te betreden, maar kunnen het niet verbieden. Waar nodig worden afhangende takken verwijderd of bomen alsnog omgezaagd. Houd de website van de gemeente in de gaten om te zien wanneer het bos weer veilig wordt verklaard”.

Medewerkers van de gemeente en een ingehuurde bomenploeg van de firma Reijm zijn sinds vrijdagmiddag al bezig met het opruimen van gevallen takken en bomen. Het bos wordt nu volledig geïnspecteerd en wordt per pad weer vrijgegeven.

Het is niet verboden om het bos te betreden, maar slim is het niet. Je moet er niet aan denken dat je een tak op je hoofd krijgt. Ook voor vandaag geldt nog code geel vanwege harde windstoten. Takken die nog niet zijn gebroken, kunnen met dit laatste zetje alsnog naar beneden komen.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen