donderdag, mei 23, 2024

Capelse sportkampioenen van 2021 in het zonnetje gezet

- Advertisement -

Donderdagavond zijn tien Capelse sportkampioenen van 2021 gehuldigd door wethouder Westerdijk (sport en recreatie). De Capelse sporters wonnen maar liefst negen nationale titels en ook drie Europese kampioenschappen werden gewonnen.

Het was een divers gezelschap bij de huldiging. Met nieuwe jeugdige gezichten zoals Janice Fu, Nederlands kampioen schaken tot 12 jaar, maar ook oude bekenden zoals Lauren Molengraaf die voor de zesde keer op rij Nederlands kampioen Mountainbike werd. Met EK en NK titels, en meerdere ereplaatsen was Priya Saktoe bij het kenpo (zelfverdediging karate) vorig jaar de meest succesvolle Capelse sporter.

Harriët Westerdijk is trots op de behaalde prestaties: “Deze Capelse toppers blinken uit in veel verschillende takken van sport. Dit jaar waren het vooral individuele kampioenen, maar ook in teamverband laten we op hoog niveau zien in Capelle mee te kunnen met de top. Deze winnaars inspireren mij, jullie vrienden en familie, maar zeker ook Capelle. Zo hard trainen en wedstrijden spelen of vechten, in coronatijd soms zonder publiek, het is een hele prestatie. Een groot applaus voor alle kampioenen.” De kampioenen ontvingen van de wethouder een oorkonde, cadeaubon en bos bloemen.

De Capelse kampioenen

Schaken
Janice Fu: Nederlands Kampioen in de leeftijdscategorie tot 12 jaar

Mountainbike
Lauren Molengraaf: Nederlands Kampioen

Kenpo
Priya Saktoe: EK 1e plaats Creatieve Vormen, volwassenen; NK 1e plaats Vormen, volwassenen; EK 2e plaats Vormen, volwassenen; EK 2e plaats Zelfverdediging, volwassenen

Nick de Kruijk: EK 1e plaats Vormen, 11-13 jaar; EK 1e plaats Zelfverdediging, 12-13 jaar; NK 1e plaats Vormen, 13-15 jaar; NK 1e plaats Zelfverdediging

Duncan Scheper: EK 3e plaats Vormen, volwassenen

Vinesh Algoe: NK 1e plaats Vormen, 10-12 jaar

Kiara Blikslager: EK 2e plaats Zelfverdediging, 11 jaar

Zwemmen
Mare Schallenberg: NK 1e plaats 50 meter Schoolslag Korte Baan – Jeugd (wordt later gehuldigd)

Karate
Olivia Rozenblad: NK onder 21 jaar – 1e plaats Individueel

Adriana Rozenblad: NK onder 21 jaar – 1e plaats Dames Team U16Zelf in beweging komen

Capellenaren die zelf in beweging willen komen kunnen uit tal van sporten kiezen. Op de website van Sportief Capelle staan de mogelijkheden inclusief alle sportaanbieders. Kinderen van ouder/verzorgers met een laag inkomen kunnen gebruik maken van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het fonds betaalt bijvoorbeeld het zwembad, sportclub, muziek- of dansles.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen