zaterdag, mei 25, 2024

KNMI geeft code geel voor donderdag en vrijdag in verband met verwachte sneeuwval

- Advertisement -

Het lijkt een 1 april-grap, zeker met het warme lenteweer van afgelopen week, maar het is echt waar: het KNMI heeft code geel aangekondigd vanwege verwachte sneeuwval en gladheid.

Naar de verwachtingen komt er in de loop van donderdag een neerslaggebied vanuit het noorden overtrekken. Dit zorgt voor regen die omslaat naar sneeuwval. Ook staat er een stevige noordoostenwind die het buiten extra koel doen aanvoelen.

De neerslag houdt aan tot in de nacht, wanneer de temperaturen dalen tot rond het vriespunt of zelfs daaronder. Voor een deel van Nederland bestaat er daardoor de kans dat zij vrijdag opstaan met een dun laagje sneeuw buiten. In de loop van vrijdag volgen er opklaringen, waarna de temperatuur oploopt en de dooi inzet.

KNMI: “Pas uw rijgedrag aan”

Het KNMI heeft code geel aangekondigd in verband met sneeuw en bijkomende gladheid. Het meteorologisch instituut benadrukt dat verkeersdeelnemers hinder kunnen ondervinden en adviseert mensen om hun rijgedrag aan te passen.

Code geel is in Zuid-Holland van kracht tussen donderdagavond negen uur tot het middaguur op vrijdag. Bekijk voor vertrek de weerberichten en actuele verkeersinformatie.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen