woensdag, mei 29, 2024

Brandstofprijzen fors goedkoper, Avia en Dijktank “goedkoopste”

- Advertisement -

Wie altijd voor een tientje tankt kan al snel een keertje gratis tanken. Door het verlagen van de accijnzen op brandstof zijn automobilisten een stuk goedkoper uit. Veel pompstations voerden rond middernacht de prijswijziging al door.

Ondanks de verlaging van de accijnzen betalen we nog steeds meer dan 2 euro voor een liter benzine of diesel. Afgelopen week steeg de brandstofprijs nog met 5 eurocent. Het ministerie verlaagt de accijnzen, het gaat om een verlaging van 17,3 cent (benzine), 11,1 cent (diesel) en 4,1 cent (LPG/LNG) per liter.

De brandstofprijzen stegen het afgelopen half jaar enorm, vanwege onder andere de oorlog in Oekraïne en de gestegen olieprijs betalen we ten opzichte van april vorig jaar  ruim 50 cent meer voor een liter brandstof.

Kleine pompstations de goedkoopste

Wie zo goedkoop mogelijk wil tanken doet er goed aan om brandstofprijzen te vergelijken. Dit kan onder andere via de website van DirectLease. Een rondje afgelopen nacht leerde dat de Avia en de Dijktank de goedkoopste waren, daar werd voor diesel 1.99 euro gerekend en voor benzine 2.07 euro. Ook tankstation Haan op de Burgemeester Schalijlaan is één van de goedkoopste, hier betaalde je na middernacht 2,09 euro voor een liter benzine.

De prijzen van LukOil op de Westerlengte waren rond 01.00 uur nog niet aangepast. De Shell, Total en Tango waren de duurste na de prijsaanpassing, hier moesten automobilisten 2,14 euro voor een liter benzine betalen.

 

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen