woensdag, mei 29, 2024

Eerste luchtballonvaart van het seizoen vertrokken

- Advertisement -

Wie vroeg wakker was vanmorgen en in plaats van naar Max verstappen naar buiten keek, heeft wellicht een luchtballon gezien. Voor het eerst dit seizoen vertrok er vanmorgen vanuit het Schollebos weer een luchtballon.

Rond zeven uur vanmorgen werd de luchtballon gereed gemaakt om de lucht in te gaan. Om half acht was het dan zover en steeg de ballon op. Rond half negen landde de ballon in Sleeuwijk.

Het Schollebos is een bekende locatie om te starten met ballonvaart. Afhankelijk van hoe de wind waait, vertrek je richting de Alblasserwaard of in de richting van Waddinxveen.

Voor kinderen is het erg leuk om te kijken naar het opzetten van een ballon. Een groot doek moet eerst worden uitgevouwen. Daar zijn vaak flink wat handjes bij nodig. Vlak voor vertrek wordt de ballon met gas gevuld en kan de vlucht gaan beginnen.

Wil je met je kroost kijken naar het opstijgen van de luchtballon, dan kun je natuurlijk (afhankelijk van het weer) op de volgende data terecht op het grote veld in het Schollebos. Ongeveer een uur van tevoren is de luchtballon al aanwezig.

Schema van de Luchtreiziger

Zaterdag 16 april om 17.45 uur
Dinsdag 03 mei 18:15 uur
Vrijdag 13 mei 18:30 uur
Zaterdag 14 mei 18:30 uur
Zondag 15 mei 18:30 uur
Dinsdag 17 mei 18:30 uur
Donderdag 19 mei 19:30 uur

Wil je zelf ook mee in een luchtballon of meer data bekijken? Bekijk dan de website van Luchtreiziger

Foto’s: De Luchtreiziger

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen