woensdag, mei 29, 2024

Streep door snelfietsroute in de Schubertstraat in ‘s-Gravenland

- Advertisement -

Bewoners van de Schubertstraat in ‘s-Gravenland halen opgelucht adem. De gemeente Capelle aan den IJssel zet onder voorbehoud van het collegebesluit een streep door de plannen van een fietsstraat in de Schubertstraat.

Wethouder Maarten Struijvenberg had samen met de gebiedsregisseur de bewoners van de Schubertstraat afgelopen woensdagavond uitgenodigd in het gemeentehuis.

De wethouder gaf op de bewonersavond aan dat uit huis-aan-huisgesprekken is gebleken dat er geen draagvlak was voor een fietsstraat door de straat. De gemeente heeft geluisterd naar de bezwaren van de bewoners, en wil nu de huidige verkeerssituatie in stand te houden. De Schubertstraat wordt ook nu al gebruikt als vaste fietsroute van en naar de Capelsebrug.

Fel verzet

Bewoners van de Schubertstraat hebben zich fel verzet tegen de oorspronkelijke plannen. In de plannen voor een ‘snelfietsroute’ zou de Schubertstraat grotendeels worden geasfalteerd. De aanleg hiervan zou het woongenot en de uitstraling van de straat flink aantasten, aldus de inwoners. Door het asfalt vreesden zij voor een racebaan voor e-bikes, scooters en speedpedelecs.

De bewoners geloofden daarnaast niet in het door de gemeente ingeschatte aantal gebruikers van het fietspad. De cijfers die werden gepubliceerd werden volgens hen slecht onderbouwd.

Fietspad van 2,1 miljoen euro

De verbetering van de snelfietsroute tussen de Algerabrug en Capelsebrug zou naar verluidt rond de 2,1 miljoen euro gaan kosten. De reeds bestaande fietsroute vanaf de Algerabrug tot aan Capelsebrug maakt onderdeel uit van een regionale fietsroute tussen Lekkerkerk en Rotterdam.

De investering in de snelfietsroute had ervoor moeten zorgen dat meer mensen gebruik zouden maken van de fiets en het OV. Dit werd ook als oplossing aangedragen voor de vermindering van de vertraging op de Algeracorridor. Vanaf de Capelsebrug kun je namelijk ook gemakkelijk met de metro en bus naar andere knooppunten reizen.

Geen alternatieve plannen bekend

Wat voor alternatieve plannen er nu gaan komen, is nog niet bekend. Een betere fietsverbinding is onderdeel van het maatregelenpakket om de doorstroming op de Algeracorrider te verbeteren.

De opwaardering van de overige delen van de fietsroute tussen de Algerabrug en Capelsebrug, zoals de Sibeliusweg, is nog niet van de baan. Wel moet er gekeken worden naar de subsidie, omdat de plannen moeten worden aangepast.

Ook snelfietsroute Capelle – Gouda niet compleet

Eerder deze maand zette de gemeenteraad van Zuidplas definitief een streep door het huidige plan voor een snelfietsroute in Nieuwerkerk en Moordrecht. De route zou gaan over de ’s-Gravenweg in Nieuwerkerk aan den IJssel en over de Oost- en Westringdijk in Moordrecht.

De gemeente Capelle aan den IJssel en Gouda hebben hun gedeelte al opgeleverd. De gemeente Zuidplas legt het stuk fietspad dus niet meer aan.

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen