zaterdag, mei 25, 2024

Tientallen weggebruikers betrapt op gebruik mobiele telefoon tijdens ‘pop-up’-controles

- Advertisement -

Op meerdere locaties in (of net buiten) de gemeente heeft de politie verkeerscontroles gehouden. De focus lag daarbij op telefoongebruik onder weggebruikers, maar ook andere overtredingen werden meegenomen.

Nog altijd zorgt het gebruik van de telefoon achter het stuur voor gevaarlijke situaties, al dan niet met een ongeluk tot gevolg. Reden daarom voor de politie om hierop te blijven controleren, zoals vandaag.

Ochtendcontrole

De eerste controle werd opgezet op de Prins Alexanderlaan in Rotterdam. De politie staat daar tussen half acht en half tien ’s ochtends, en verplaatste zich daarna naar de Slotlaan in Capelle. Hier stonden zij van ongeveer elf uur tot half twaalf.

Op deze twee locaties werden 35 bekeuringen uitgeschreven. Voor het gebruik van een telefoon op de fiets ontvingen 23 personen een prent. Daarnaast ontvingen vijf scooterrijders een bekeuringen voor rijden op het fietspad, en werden twee personen bekeurd voor rijden zonder helm.

Ook werden er nog vijf bonnen uitgedeeld voor het lopen op een metrospoor, rijden zonder gordel om, het niet verlenen van voorrang en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Ook zijn er verschillende waarschuwingen gegeven.

Middagcontrole

In de middag ging de politie verder en hadden de agenten zich verplaatst naar Krimpen aan den IJssel. Hier voerden zij de controle uit rondom de Algerabrug.

In nog geen anderhalf uur tijd werden ook hier weer veel overtredingen geconstateerd. Op deze locatie werden 25 automobilisten betrapt met de telefoon in hun hand en ontvingen hier een bekeuring voor.

Daarnaast kreeg een automobilist een bon, omdat die reed zonder rijbewijs, en moest te voet verder. Ook werd een bon uitgedeeld voor het niet dragen van een gordel en zijn twee weggebruikers bekeurd voor het niet dragen van een helm.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen