woensdag, mei 29, 2024

Capellenaren wonen als één van de goedkoopsten in de regio

- Advertisement -

Capellenaren leven vrij goedkoop als het gaat om de woonlasten. Uit onderzoek door het Centrum van onderzoek van de Economie van Lagere Overheden (COELO) is gebleken dat de gemeentebelastingen voor een meerpersoonshuishouden ruim onder het gemiddelde blijft.

Het COELO deed onderzoek naar de positie van gemeentes in de provincie Zuid-Holland. Daaruit blijkt dat van de 57 gemeentes in Zuid-Holland Capelle aan den IJssel op de 9e plek staat. In 2021 was dat nog op de 22e plaats. Inwoners van Krimpen aan den IJssel wonen in de duurste gemeente van de regio.

Woningeigenaren het goedkoopst van Nederland

Woon je met meerdere personen in een woning, dan zit je goed gebakken met je woonlasten. Woningeigenaren betalen 720 euro per jaar aan belastingen. Woonlasten gemeente bestaan uit de som van de gemiddelde OZB-aanslag, de reinigingsheffing en de rioolheffing, verminderd met een eventuele heffingskorting. Huurders staan op de 6e plaats op de ranglijst. Alleen in de gemeente Zuidplas zijn huurders iets goedkoper uit.

Zie onderstaande tabel voor de tarieven in de gemeente om ons heen. Hoe lager het rangnummer hoe lager de woonlasten.

 

 

 

 

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen