zondag, mei 19, 2024

Veel animo voor fiets graveren op Stadsplein

- Advertisement -

Wie vandaag langs het Stadsplein in Capelle aan den IJssel reed, kreeg de unieke kans om zijn of haar fiets te laten graveren. Nog altijd worden er duizenden fietsen per jaar gestolen, en dit maakt het terugbrengen van een gestolen fiets veel makkelijker.

De politie organiseerde een speciale actie waarbij je jouw fiets kon laten controleren en graveren. De gemeente Capelle aan den IJssel zorgde voor het graveren. Een groot aantal fietsers heeft hiervan gebruik gemaakt.

Het graveren van je fiets voorkomt dat deze interessant is voor fietsendieven en de doorverkoop ervan. Het ingraveren zorgt voor een uniek nummer, iedereen kan vervolgens zien of de fiets is gestolen of niet. En wordt jouw fiets gestolen? Dan kan je bewijzen dat het jouw fiets is.

Op het Stadsplein kregen mensen ook nog verdere uitleg, bijvoorbeeld over het gebruik van een tweede slot. De grootste tip was om met een goedgekeurd slot het frame aan een fietsbeugel vast te zetten.

Rookmelders

Naast de politie was ook de brandweer aanwezig. Er werd advies gegeven over het plaatsen van rookmelders. Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om rookmelders op iedere verdieping in de woning aanwezig te hebben.

Nog altijd overlijden er tientallen mensen door een brand in huis. Zonder rookmelders wordt je niet wakker, omdat je reukvermogen tijdens het slapen sterk wordt verminderd. Door de vrijgekomen koolmonoxide kan je snel komen te overlijden. Om deze reden is de wet aangepast en moet je rookmelders plaatsen. De eigenaar van de woning is hiervoor verantwoordelijk.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen