donderdag, mei 23, 2024

Spoedeisende hulp IJsselland Ziekenhuis ontruimd na brandlucht

- Advertisement -

De spoedeisende hulp en de huisartsenpost van het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel zijn in de nacht van maandag op dinsdag ontruimd nadat er een brandlucht werd waargenomen door het personeel. Er waren op dat moment 13 personen, waaronder patiënten en medewerkers aanwezig.

Een aantal patiënten werd tijdelijk in de centrale hal van het ziekenhuis opgevangen. Nog een aantal anderen zijn elders in het ziekenhuis voorzien van een plek. Albert van Wijk voorzitter van de raad van bestuur geeft in een reactie aan dat gelijk na de melding conform de draaiboeken gehandeld is. Dit zorgt ervoor dat de reguliere zorg in het ziekenhuis kan blijven gehandhaafd.

De hulpdiensten hebben uit voorzorg groot opgeschaald. Er is GRIP 1 gemaakt en meerdere ambulances en brandweerwagens werden ingezet. De brandweer heeft lang gezocht naar de oorzaak van de brandlucht. Ook werd er korte tijd een soort nevelige rook waargenomen op de afdeling, van rookontwikkeling door brand bleek geen sprake te zijn.

 

Uiteindelijk werd er de oorzaak in een technische installatie aangetroffen. Van een daadwerkelijke brand bleek geen sprake te zijn.

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen