donderdag, juni 13, 2024

Samenwerkingsovereenkomst getekend voor herontwikkeling gebied Meeuwensingel

- Advertisement -

Tijdens de vastgoedbeurs in Amsterdam heeft de gemeente Capelle aan den IJssel een samenwerkingsovereenkomst getekend met ontwikkelcombinatie Stevast Ontwikkeling en Stebru Ontwikkeling. Aan de Meeuwensingel zullen 179 nieuwbouwwoningen, een scholencomplex en diverse voorzieningen worden gebouwd.

Met de ondertekening van de overeenkomst heeft de gemeente een nieuwe stap gezet voor de herontwikkeling van het gebied rond de Meeuwensingel. De start van de bouw van de nieuwbouwwoningen staat gepland voor het derde kwartaal 2023.

De 179 eengezinswoningen en appartementen vallen in verschillende prijscategorieën. Woningbouwcorporatie Havensteder wordt eigenaar van 25 sociale huurappartementen. Gemeente Capelle aan den IJssel: “Met verschillende soorten woningen bouwen we voor verschillende doelgroepen en prijsklassen. Het gebied krijgt met de nieuwe woningen en de verschillende voorzieningen een flinke kwaliteitsimpuls.”

Schoolcomplex met drie scholen en KinderLab

Behalve de woningen en appartementen wordt er ook een schoolcomplex voor de basisscholen de Klim-Op, de Horizon en de Montessorischool gebouwd. Het succesvolle KinderLab dat nu aan de Reigerlaan 66 zit, krijgt ook een plekje in het scholencomplex.

Daarnaast wordt gekeken of het tijdelijke Huis van de Wijk een permanente plek in de plint van het appartementencomplex krijgt. Behalve stenen huizen en een schoolcomplex krijgt de Meeuwensingel ook een groen park en een speelgebied voor de wijk

Impressietekening van de te bouwen appartementen
- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen