zondag, mei 19, 2024

Opvang voor Oekraïners in Rivium wordt verbouwd en krijgt meer plekken

- Advertisement -

De gemeente Capelle wil tegen het einde van het jaar 250 tot maximaal 280 Oekraïense vluchtelingen hebben opgevangen. Dat gaat dan gebeuren in het voormalige Imtech-gebouw in het Rivium. Op dit moment zitten daar al Oekraïners in, maar het gebouw gaat worden verbouwd zodat er nog meer mensen in het pand terecht kunnen.

“Het is een ingrijpende operatie om het kantoorpand in het Rivium verder klaar te maken voor vluchtelingenopvang”, zegt burgemeester Peter Oskam. “Extra opvangplekken zijn nu hard nodig omdat vluchtelingen die tot voor kort in Rotterdam werden opgevangen op het schip De Volendam op nieuwe plekken moeten worden gehuisvest.”

Verbouwing begint komende week

Het gebouw in het Rivium gaat nu worden verbouwd zodat er nog meer vluchtelingen in terecht kunnen. Dat moet gebeuren omdat er in juni afspraken zijn gemaakt over het ‘verdelen’ van Oekraïense vluchtelingen over de regio Rijnmond. De gemeente Capelle vangt op dit moment al 107 vluchtelingen op in het pand, maar moet er straks minimaal 189 opvangen. Daarnaast worden er ook 100 vluchtelingen opgevangen bij Capellenaren thuis.

De verbouwing van het pand in het Rivium begint komende week. Eerst worden de eerste en tweede verdieping verbouwd. Naar verwachting kunnen er dan tegen oktober de eerste mensen worden opgevangen. Ook de begane grond wordt verbouwd en wordt begin november opgeleverd. De kamers waar op dit moment al Oekraïners zitten worden ook verbouwd.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen