zondag, mei 19, 2024

Minder getoeter en meer boetes bij keerlus Prado

- Advertisement -

Bewoners van de Prent en de Prado horen iets minder vaak het getoeter van de stadsbus. Foutparkeerders bij de Action kunnen nog sneller een parkeerbon verwachten. Omwonenden zijn het getoeter van buschauffeurs helemaal zat, de oorzaak: fout parkerende Action-bezoekers.

Al bijna een jaar gebruikt de RET de keerlus op de Prado om de stadsbus te keren. De buschauffeurs doen dat momenteel omdat de normale route niet gereden kan worden door de werkzaamheden op de Operalaan. En voorlopig blijft dit ook nog het geval.

Bus gehinderd

Om te voorkomen dat de bus gehinderd wordt, is er door de gemeente met borden en een gele lijn aangegeven dat parkeren verboden is. Er zijn echter nog steeds een hoop automobilisten die blijkbaar tijdens het theorie-examen hebben zitten slapen en niet weten wat de gele lijn betekent.

“We hebben hier te maken met het gedrag van mensen. Ondanks de gele streep, de borden, een melding op het raam van de Action en de inspanningen van Handhaving, parkeren mensen nog steeds de auto op een plek waar dit niet toegestaan is. Er is goed contact met de RET. De RET heeft de buschauffeurs nu verzocht om bij stremming niet direct te claxonneren. Onze handhavers houden de situatie extra in de gaten. Wie parkeert waar dit niet toegestaan is, riskeert een flinke boete van 100 euro”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Dus ga je shoppen, parkeer dan even achter het gebouw. Dan voorkom je in deze dure tijden dat je tas met leuke spulletjes 100 euro duurder wordt.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

1 REACTIE

  1. Bak met pek en veren aan lantarenpaal bevestigen. Staat iemand langer stil dan 30 seconden: lossen maar. Kunnen we nog eens lachen….

Reacties zijn gesloten.

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen