dinsdag, april 16, 2024

Gemeente start enquête over parkeerzones deelscooters

- Advertisement -

De gemeente heeft de enquête gestart over parkeervakken voor deelscooters in Capelle aan den IJssel. De gemeente neemt de uitkomsten van de vragenlijst mee in het vaststellen van de parkeervakken.

Vorige maand startte de gemeente een proef met 150 deelscooters. Hoewel er volop gebruikt wordt gemaakt van de elektrische tweewielers, merken bewoners ook de overlast door onjuist geparkeerde scooters.

De gemeente heeft met de aanbieders afgesproken dat er versneld speciale parkeerzones komen op tientallen aangewezen plaatsen in Capelle. Buiten deze locaties kan een gebruiker de rit niet beëindigen. Deze parkeervakken worden in de app of fysiek op straat aangegeven.

Vragenlijst

De gemeente wil middels een vragenlijst weten wat Capellenaren vinden over de plekken van de parkeerzones. Zo kunnen inwoners zelf per wijk aangeven welke locatie de voorkeur heeft en welke niet. Daarnaast is het mogelijk om zelf een voorstel te doen voor een locatie.

De gemeente wil misbruik van de enquête tegengaan. Daarom is de vragenlijst niet vrij toegankelijk. Mensen die willen meedoen, kunnen zich opgeven door te mailen naar deelscooters@capelleaandenijssel.nl. Vervolgens wordt een link naar de vragenlijst met een toegangscode teruggestuurd. Zo wordt voorkomen dat mensen de enquête meermaals kunnen invullen.

Wethouder roept iedereen op: doe mee!

Wethouder Rik van Woudenberg van Vervoer: “Ik hoop dat heel veel bewoners en gebruikers meedoen aan de enquête. Daarmee krijgen we als gemeente een goed beeld van waar de parkeervakken moeten komen en kunnen we een goede verdeling bepalen. Ik roep dan ook iedereen op: doe mee, vul de vragenlijst in en geef uw mening!”

De enquête loopt tot 7 december 2022. Daarna worden de gegevens bekeken en worden de parkeervakken door de gemeente vastgesteld. Als alles goed verloopt, treden op 21 december de digitale parkeervakken in werking. Voor de kerst worden bij winkelcentra De Koperwiek en De Terp en bij het IJsselland Ziekenhuis de eerste parkeervakken op straat aangebracht.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen