dinsdag, april 16, 2024

Informatiebijeenkomst over bouwplannen sociale woningen in Fascinatio

- Advertisement -

Op woensdag 18 januari organiseert woningcorporatie Havensteder samen met de gemeente een informatiebijeenkomst voor bewoners over de bouwplannen van in totaal 161 sociale huurwoningen aan de Fascinatio Boulevard.

Toen de wijk Fascinatio aan het begin van dit millennium werd ontwikkeld, was de bedoeling dat het hart van de wijk zou bestaan uit woningen en de buitenring gevuld zou worden met bedrijven en kantoren. Door de economische crisis van 2008 bleef een deel van die bedrijfskavels echter leeg.

Door de woningnood heeft de gemeente het bestemmingsplan gewijzigd, waardoor ook wonen mogelijk wordt in de buitenring van de wijk. Deze wijziging maakt het mogelijk dat woningcorporatie Havensteder aan de slag kan met de bouwplannen op kavel NK1, aan de noordkant van de wijk. Met drie blokken wil Havensteder in totaal 161 sociale huurwoningen realiseren.

Informatiebijeenkomst

De woningcorporatie en gemeente organiseren voor geïnteresseerden op woensdag 18 januari een inloopavond. Tijdens deze avond kunnen mensen informatie krijgen over de plannen. De bijeenkomst wordt gehouden in het Huis van de Wijk van Fascinatio op de Fascinatio Boulevard 466. Binnenlopen kan vanaf 19.30 uur.

Inzage bestemmingsplan

Het college van Burgemeester en Wethouders (B&W) heeft het bestemmingsplan voor de bouwplannen gewijzigd. Het ontwerp Fascinatio Boulevard Noord is daarom voor een periode van acht weken beschikbaar ter inzage. Gedurende deze periode kunnen mensen zienswijzes indienen.

Het bestemmingsplan is tot en met woensdag 8 februari in te zien in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg. Ook is het bestemmingsplan online opvraagbaar via ruimtelijkeplannen.nl.

Meer informatie

Meer informatie over het project, het bestemmingsplan of het indienen van een zienswijze? Ga dan naar de betreffende pagina op wijwillendit.nl.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen