dinsdag, april 16, 2024

BVNL-fractievoorzitter Tatjana Sormaz wordt wethouder in Voorne aan Zee

- Advertisement -

De Capelse BVNL-fractievoorzitter Tatjana Sormaz en tevens raadslid in Capelle aan den IJssel vertrekt naar de gemeente Voorne aan Zee. Daar zal zij wethouder worden namens BVNL.

Per 1 januari zijn de Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne gefuseerd tot de gemeente Voorne aan Zee. Eind november mochten de inwoners naar de stembus om een gemeenteraad te kiezen.

BVNL in coalitie

De lokale fractie van BVNL behaalde twee zetels en is onderdeel geworden van de coalitie. De 24-jarige lijsttrekker Melissa de Rijke werd gevraagd voor een wethouderspost, maar heeft dit afgeslagen. Wel zal zij als lid in de gemeenteraad zetelen.

BVNL zocht verder en is dus terechtgekomen bij Tatjana Sormaz. Zij brengt de nodige ervaring met zich mee en wil de rol van wethouder op zich nemen. Tatjana wordt tijdens de eerstvolgende gemeenteraadsvergadering van 16 januari officieel benoemd.

Opvolger Tatjana nog onbekend

Met de benoeming tot wethouder in Voorne aan Zee zal Tatjana Sormaz dus vertrekken uit de Capelse gemeenteraad. De Capelse fractie van BVNL heeft hier één zetel. Het is nog onduidelijk wie de zetel in de gemeenteraad zal vullen.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen