maandag, april 15, 2024

Eerste cliënten verhuisd naar nieuwe revalidatie-afdeling in IJsselland Ziekenhuis

- Advertisement -

Begin deze week werden de eerste zes cliënten verhuisd naar de nieuwe afdeling voor revalidatie en herstel van Lelie zorggroep, gevestigd in het IJsselland Ziekenhuis. 

Maandenlang werd de afdeling gebouwd en ingericht op de tweede etage van het ziekenhuis. In totaal heeft de afdeling 36 bedden.

Menno Zomerhuis, specialist ouderengeneeskunde, geeft leiding aan het multidisciplinaire zorgteam op de afdeling. Hij is enthousiast over de nieuwe werkomgeving: “De omstandigheden hier zijn perfect om goede revalidatiezorg te kunnen bieden. En dat naast de specialistische zorg van het ziekenhuis.”

De locatie maakt dat de diagnostiek veel sneller geregeld kan worden en de fysiozaal is goed voor het revalidatieklimaat. Bovendien: ”De mensen kunnen elkaar motiveren”, aldus Menno.

Soepele verhuizing

De verhuizing op maandag verliep soepel door de goede voorbereiding. De eerste cliënten waren bewoners van verpleeghuis Pniël en werden met een speciale bus gebracht naar het ziekenhuis.

Een van de nieuwe bewoners is mevrouw Keller. Enkele maanden geleden brak zij haar knie bij een fietsongeluk. Inmiddels kan ze haar knie weer bewegen en kan ze naar de fysiotherapeut. “Ik wilde graag naar de nieuwe revalidatieafdeling, want daar zit de fysiozaal gewoon op de vleugel.”

Op de afdeling werden mevrouw Keller en de anderen verwelkomd door het revalidatieteam. Keller vindt haar kamer mooi en modern en geniet van het uitzicht op de begane grond van het ziekenhuis: “De afdeling is op een goede locatie en is modern en licht, dat is fijn voor een ziekenhuis.”

Samenwerking

De afdeling is tot stand gekomen uit een intensieve samenwerking tussen het ziekenhuis en Lelie zorggroep. Beide organisaties werken aan meerdere projecten samen. Hiermee realiseren zij de afspraken uit het Integraal Zorgakkoord en voldoen aan de ambities van het Nationale Preventie Akkoord.

Officiële opening

De afdeling wordt op 23 januari officieel geopend. Ook minister Kuipers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) zal daarbij aanwezig zijn.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen