maandag, april 15, 2024

Hoogheemraadschap plaatst noodpompen om overtollig regenwater af te voeren

- Advertisement -

Het hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard heeft gisteren op de grens van Capelle en Nieuwerkerk aan den IJssel twee mobiele pompen geplaatst. Deze pompen moet het overtollige regenwater afvoeren. In de afgelopen dagen is er meer dan vijftig millimeter regen gevallen. De bodem kan al dat water niet meer opnemen.

Het hoogheemraadschap zorgt er met de pompen voor dat het waterpeil in de sloten omlaag wordt gebracht. Het overtollige water wordt afgevoerd naar bufferplaatsen. De gemalen pompen het vervolgens weg richting de Hollandse IJssel.

Het hoogheemraadschap heeft in totaal vier extra pompen geplaatst om meer water af te voeren. Bij het recreatiegebied Hitland op de grens van Capelle aan den IJssel en Nieuwerkerk aan den IJssel zijn twee pompen geplaatst.

In de Krimpenerwaard stijgt het water in de sloten en komt op sommige plaatsen over de weg heen. Dit is te zien op de Gouderakse Tiendweg. In dit gebied is een pomp geplaatst alsmede een pomp in Haastrecht.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen