donderdag, juni 13, 2024

Capelse Yuewen Yin (12) bereikt halve finale Prinses Christina Klassiek Concours

- Advertisement -

Afgelopen weekend waren de voorrondes en regiofinale van het Prinses Christina Klassiek Concours in Rotterdam. De 12-jarige Yuewen Yin uit Capelle aan den IJssel is één van de vijf musici die door is naar de Nationale Halve Finale.

Het Prinses Christina Klassiek Concours wordt dit jaar voor het 56e keer georganiseerd. Dit jaar doen zo’n driehonderd jonge musici mee aan de bekende muzikale competitie. Zo’n 65 daarvan deden mee aan de regionale voorrondes in Rotterdam. In totaal zijn er zes regio’s.

Alle deelnemers spelen tijdens de selecties tien minuten voor jury en publiek. Ze krijgen feedback en maken kans op mooie prijzen. De concours bieden een bijzonder podium aan de deelnemers. Talenten profiteren van de deelname en met de prijzen kunnen zij hun talent verder ontwikkelen.

De Capelse Yuewen speelde stukken van de componisten Brahms en Debussy. Zij deed mee in de categorie van deelnemers tussen de 12 en 14 jaar oud en won in daarin. Ze ontving daarbij de Stichting Jongleer Prijs, een masterclass ter waarde van 250 euro.

Met het winnen van de regiofinale is Yuewen door naar de Nationale Halve Finale in cultuurpaleis Amare in Den Haag op 1 april.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen