maandag, april 15, 2024

Gemeente brengt meer ‘kleur en fleur’ aan in buitenruimte

- Advertisement -

De gemeente gaat extra aandacht geven aan meer ‘kleur en fleur’ in de buitenruimte. Op een aantal locaties zal meer variatie in de beplanting worden aangebracht: “Niet alleen ziet de buitenruimte er straks aantrekkelijker uit, het is ook goed voor de insecten, vogels en andere dieren.”

Op vijf locaties in Capelle komen extra planten en struiken. Ook worden op sommige plekken de oude kleurloze beplanting vervangen of worden grasgazons omgevormd tot bloemenweides.

Er is samen met bewoners gekeken naar welke plekken in aanmerking komen, zo laat de gemeente weten. “Bewoners zien de meerwaarde van meer groen in hun omgeving en denken hier dan ook graag over mee.” Allereerst gaat de gemeente aan de slag rondom de Oosterlengte.

Werken aan evenwichtige natuur

Wethouder Marc Wilson (Buitenruimte) is enthousiast over de kwaliteitsverbetering van het openbaar groen: “Niet alleen ziet de buitenruimte er straks aantrekkelijker uit, het is ook goed voor de insecten, vogels en andere dieren. Er komen planten en – daar waar het mogelijk is – bomen die een goede schuilplek bieden voor dieren.”

Ook regenwater zal door de aanpak beter de bodem in kunnen: “Stenen die niet nodig zijn, halen we weg. Zo kan het regenwater makkelijker de bodem in, zodat het niet in het riool terecht komt.”

De wethouder benadrukt het belang van de variatie in beplanting: “Het zorgt voor meer voedsel voor vogels en insecten. Al die verschillende soorten planten en dieren zorgen voor een evenwichtige natuur, ook wel biodiversiteit genoemd. En daar werken we met deze aanpak hard aan!”

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen