maandag, februari 26, 2024

Medewerkers IJsselland Ziekenhuis doen mee met landelijke staking

- Advertisement -

Medewerkers van het IJsselland Ziekenhuis doen mee met de landelijke staking van ziekenhuispersoneel op 16 maart. Dit laat een woordvoerster van het ziekenhuis desgevraagd aan onze redactie weten.

Vakbond FNV zegt dat de stakende ziekenhuismedewerkers zich in de steek voelen gelaten door de werkgeverskoepel, de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). Zo zouden ze in koopkracht erop achteruitgaan, terwijl de werkdruk hoger wordt.

De vakbond eist dan ook onder meer een loonsverhoging van 10% voor één jaar plus 100 euro, een betere reisvergoeding, en dat er iets wordt gedaan aan de werkdruk en onregelmatigheid van de werktijden.

“Het is de hoogste tijd dat er paal en perk wordt gesteld aan de werkdruk. Het kan gewoonweg niet door de beugel dat de NVZ nóg meer flexibiliteit vraagt en daar inlevering van koopkracht en allerlei inperkingen voor duurzame inzetbaarheid tegenover stelt”, aldus vakbondsonderhandelaar Rob Koster.

Actiedag 16 maart

Op 16 maart vindt er een landelijke actiedag plaats. Op 64 locaties wordt meegedaan met de staking. Er worden dan ‘zondagsdiensten’ gedraaid, dat betekent dat alleen spoedeisende zorg doorgaat.

IJsselland Ziekenhuis

Het IJsselland Ziekenhuis doet mee aan de landelijke staking, laat een woordvoerster weten: “Op dit moment inventariseren we welke gevolgen dit heeft voor onze patiënten en ons ziekenhuis. Vanzelfsprekend staat de veiligheid van onze patiënten hierbij voorop. De Spoedeisende Hulp en alle afdelingen die spoedzorg verlenen, blijven open.”

Ook krijgen patiënten die zijn opgenomen gewoon de zorg die zij nodig hebben, benadrukt het ziekenhuis, en blijven de bezoekuren ongewijzigd. Patiënten die een afspraak hebben op 16 maart, die als gevolg van de staking niet doorgaat, worden door het ziekenhuis na 8 maart hierover geïnformeerd.

Het ziekenhuis zegt verder de actie te steunen: “Medewerkers van het IJsselland Ziekenhuis voeren actie voor een betere CAO. Het IJsselland Ziekenhuis biedt haar medewerkers hiervoor de ruimte. We zien graag een akkoord voor een CAO die zowel recht doet aan de wensen van de medewerkers als aan de mogelijkheden die de werkgever heeft.”

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen