zondag, april 21, 2024

[VIDEO] Grote schade na inbraak bij juwelier Chalcedoon in winkelcentrum de Terp

- Advertisement -

In de nacht van zondag op maandag heeft er een inbraak plaatsgevonden bij juwelier Chaceldoon in winkelcentrum de Terp. De winkel is daardoor dicht.

Op camerabeelden die Capelle Vandaag heeft ingezien, is te zien hoe twee personen het rolluik omhoog forceren en vervolgens het raam inslaan. Eenmaal naar binnengekropen worden vitrines ingeslagen en maken dure juwelen en sieraden buit. Na enkele minuten vertrekken ze weer.

Artikel gaat verder onder video

Een woordvoerster van de politie laat weten dat zij rond kwart over vier melding kregen toen het alarm in het winkelcentrum afging. Bij aankomst bij de juwelier troffen agenten de schade aan. De daders waren toen al verdwenen.

De winkel is de gehele dag dicht geweest vanwege het onderzoek en vanwege herstelwerkzaamheden. Wanneer de juwelier weer de deuren opent, is nog niet bekend. De juwelier is eerder al eens slachtoffer geweest van een overval. Dit was zeven jaar geleden.

Eigenaresse Abeer verwacht dat de schade mogelijk wel tot een ton oploopt. Ook veel sieraden die niet zijn meegenomen zijn beschadigd geraakt. Ze hoopt met de camerabeelden dat er mensen zijn die de daders herkennen en hun informatie delen met de politie.

Tips melden

Mensen die meer informatie hebben of afgelopen nacht in de omgeving van winkelcentrum de Terp iets verdachts hebben gezien, kunnen dit delen met de politie. Dit kan door contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem tips melden kan via Meld Misdaad Anoniem op de website of via 0800-7000.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen