zondag, april 21, 2024

Gemeente stelt meer geld beschikbaar voor startsleningen

- Advertisement -

De gemeenteraad stopt meer geld in het potje voor starters op de Capelse woningmarkt. Sinds 2022 kunnen de nieuwkomers een lening aanvragen bovenop de hypotheek. De regeling was zo succesvol, dat het beschikbare budget bijna was opgebruikt.

Startende kopers tussen de 18 en 35 jaar oud kunnen aanspraak maken op de starterslening. Deze komt bovenop de hypotheek en moet binnen dertig jaar worden afgelost. De regeling is bedoeld om de starters op de woningmarkt net dat extra steuntje in de rug te kunnen geven.

Succes

Afgelopen jaar is de regeling geëvalueerd en bleek succesvol. “We hebben de aanvragen die zijn gedaan het afgelopen jaar geëvalueerd. Het blijkt overduidelijk dat met deze lening jongere kopers meer kans maken op hun eerste koopwoning”, zo legt wethouder Sjoerd Geissler (wonen) uit.

Daarnaast zorgt de regeling er ook voor dat er meer huurwoningen weer vrij komen. Geissler vult aan: “Het geeft ook mensen tussen de 18 en 35 jaar die nu nog in een huurwoning zitten een grotere kans om over te stappen op een koopwoning. Goed voor de doorstroming dus, zeker als het gaat om sociale huurwoningen. Dit mes snijdt dus aan twee kanten!”

Doordat zo veel mensen aanspraak willen maken op deze regeling, dreigde het gemeentelijk potje op te raken. De gemeente heeft maandag 17 april besloten 750.000 euro beschikbaar te maken.

Voorwaarden

Meerdere gemeenten bieden inmiddels een starterslening aan. De voorwaarden voor het afsluiten van zo’n lening kan per gemeente verschillen. Ga voor meer informatie over de starterslening in Capelle aan den IJssel naar de website van de gemeente of van SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting): svn.nl/starterslening

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen