dinsdag, april 16, 2024

Bezoek raadsvergadering van 5 juni als ‘Gast van de raad’

- Advertisement -

Interesse in de lokale politiek? Bezoek dan op 5 juni de raadsvergadering als ‘Gast van de raad’. Voorafgaand krijg je meer te weten over de gemeenteraad en wat er allemaal tijdens een raadsvergadering gebeurt.

Op maandagavond 5 juni start om half acht een raadsvergadering. Vanwege de transparantie in de democratie zijn raadsvergaderingen altijd al openbaar. Je kunt deze fysiek bijwonen of online volgen via een livestream.

Gast van de raad

Tijdens de raadsvergadering van 5 juni kunnen mensen zich aanmelden als ‘Gast van de raad’. Voorafgaand aan de vergadering (om 19.00 uur) krijg je dan meer uitleg over de gemeenteraad en wat er tijdens een raadsvergadering gebeurt. Ontmoet bijvoorbeeld de voorzitter van de raad, burgemeester Peter Oskam, de griffier, burgerraadsleden en andere griffiemedewerkers.

De burgerraadsleden geven uitleg over hoe een raadsvergadering werkt en vertellen iets over de agendapunten van die avond. Ook geven ze uitleg over de onderwerpen en hoe de besluitvorming in zijn werk gaat. Na afloop kan je ook met de raadsleden zelf praten.

Aanmelden

Mensen die ‘Gast van de raad’ willen zijn, kunnen zich tot uiterlijk 2 juni aanmelden. Dit kan door een mail te sturen naar griffie@capelleaandenijssel.nl of te bellen naar 010-2848487.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen