maandag, april 15, 2024

Nationale Buitenspeeldag op 14 juni: ‘Heel Capelle aan den IJssel speelt buiten’

- Advertisement -

Op woensdag 14 juni organiseren Jantje Beton en Nickelodeon een nieuwe editie van Buitenspeeldag. Heel Nederland wordt één grote speelplek!

Buitenspelen is goed voor kinderen. Beweging is goed voor de gezondheid, maar het zorgt ook voor een betere sociale ontwikkeling. Ook voor kinderen in de basisschoolleeftijd zorgt buitenspelen voor betere leerprestaties en cognitieve ontwikkeling.

Genoeg reden om in Capelle ook mee te doen aan deze dag. Met het motto ‘Heel Capelle aan den IJssel speelt buiten’ wil Sportief Capelle met alle deelnemende organisaties en mensen hier een impuls aan geven. Het idee is om in elke wijk speelplekken te organiseren.

Activiteiten doorgeven aan Sportief Capelle

Sportief Capelle inventariseert alle initiatieven die op Buitenspeeldag worden georganiseerd. Zo doen de Kinderlabs van Stichting Welzijn Capelle mee, maar ook de bibliotheek heeft zich aangemeld, het onderwijs en particulieren.

Organiseer je een activiteit in Capelle aan den IJssel tijdens de Nationale Buitenspeeldag? Laat dat dan even weten aan Sportief Capelle. Ze ontvangen aanmeldingen graag uiterlijk 6 juni. Aanmelden kan door te mailen naar info@sportiefcapelle.nl.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen