maandag, februari 26, 2024

Opnieuw vrijwilligers gezocht voor bestrijden Reuzenberenklauw in Schollebos

- Advertisement -

Op zaterdag 3 mei hebben vrijwilligers van de Stichting Natuurvrienden Capelle aan den IJssel (SNC) met veel vrijwilligers een flinke slag geslagen in het verwijderen van de Reuzenberenklauw uit het Schollebos. Echter staan er nog steeds veel te veel en daarom roept de stichting inwoners uit Capelle opnieuw op om te helpen.

Op zaterdag 20 en 27 mei gaat SNC met de gemeente opnieuw op pad in het Schollebos om de Reuzenberenklauw te bestrijden. Dat gebeurt door deze plant (welke zeer schadelijke is en alle andere flora dreigt te overwoekeren) uit te steken.

De Reuzenberenklauw, een invasieve exoot, is ook nog eens gevaarlijk. Bij huidcontact en zonlicht ontstaan grote blaren die snel ontsteken. En zeker voor kleine kinderen en dieren kan dat ernstige gevolgen hebben.
Er wordt verzameld om 14.00 uur bij het pannenkoekenhuis aan de Bermweg.
Enkele spaden zijn aanwezig, maar indien je zelf een scherpe spade mee kunt nemen dan graag. Na afloop wordt er gezamenlijk nog iets gedronken in het pannenkoekenhuis. Het gebruik van handschoenen en het dragen van kleding met lange mouwen en lange broeken is sterk aanbevolen.
- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen