dinsdag, april 16, 2024

Anke van Dijke benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

- Advertisement -

Mevrouw Anke van Dijke is woensdag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Van Dijke ontvangt de Koninklijke onderscheiding voor onder andere haar inzet bij stichting Fier. 

Stichting Fier biedt landelijk expertise en behandeling aan iedereen die te maken heeft (gehad) met geweld door iemand die dichtbij ze staat: zowel slachtoffers, getuigen als ook plegers. Ook biedt de organisatie in onder andere Capelle aan den IJssel een veilig onderkomen voor vrouwen en kinderen.

Meer dan bestuurder

Anke van Dijke is bestuurder bij stichting Fier. Mede onder haar bezielende leiding is Fier uitgebouwd van een kleine regionale stichting tot een landelijk expertise- en behandelcentrum met (inter)nationale contacten.

Van Dijke is meer dan bestuurder alleen. Zo heeft ze meerdere publicaties op haar naam over onderzoek naar loverboys, seksuele uitbuiting en mensenhandel. Ook verrichtte zij lobbywerk om Fier te laten erkennen als ABWZ/GGZ instelling. Daarnaast strijdt ze tegen onnodig ingewikkelde regelgeving en administratie en helpt vrijwillig verschillende organisaties en stichtingen in Caribisch Nederland door het geven van advies.

Koninklijke onderscheiding

Tijdens een symposium in het Van Cappellenhuis over haar vakgebied werd Anke van Dijke verrast door burgemeester Peter Oskam. Hij mocht bekendmaken dat zij is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau en spelde haar het lintje op.

Burgemeester Peter Oskam over de verdiende onderscheiding: “Dit lintje is uitgereikt aan iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd. Zij heeft werkzaamheden verricht die voor de samenleving bijzondere waarde hebben. Sinds 2021 hebben we hier in Capelle de Veilige Veste waarvoor Anke zich, samen met anderen, vol overgave heeft ingezet. Dit symposium is een bijzonder moment om stil te staan bij haar inzet en om die reden mocht ik vandaag hier in Capelle de versierselen opspelden.”

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen