dinsdag, april 16, 2024

Meer gezinnen kunnen aanspraak doen op Capels Jeugdfonds

- Advertisement -

De gemeente heeft de inkomensgrens voor het Jeugdfonds verhoogd. Daardoor kunnen meer ouders een bijdrage voor hun kinderen aanvragen. Ook is het bedrag verhoogd dat het fonds betaalt voor zwemles.

Deze week krijgen 6.480 gezinnen met kinderen van 3 tot en met 17 jaar in Capelle aan den IJssel een brief van de gemeente. Daarin staat meer informatie over het Kindpakket en het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Het Kindpakket bevat allerlei regelingen waarbij de gemeente gezinnen met kinderen kan helpen als de ouders te maken hebben met geldzorgen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is één van deze regelingen, waardoor kinderen kunnen gaan sporten of meedoen aan culturele activiteiten.

Het Jeugdfonds kan meebetalen voor bijna alle sporten of culturele activiteiten. Kijk op sportiefcapelle.nl/sportaanbieders, skvr.nl of noesfiolet.nl welke activiteiten jouw kind kan doen. Denk ook aan scouting of zwemles bij zwembad Aquapelle. Het maakt ook niet uit of de activiteit in Capelle of een andere gemeente is.

Inkomensgrens verhoogd

De gemeente heeft de inkomensgrens voor het Jeugdfonds verhoogd, waardoor nog meer ouders aanspraak kunnen doen op het fonds. Ouders kunnen een aanvraag doen met een netto inkomen per maand (zonder vakantiegeld) tot € 1.919 als alleenstaande ouder, en tot € 2.146 als ze getrouwd zijn of samenwonen. Ook ouders met een hoger inkomen die een schuldregeling hebben, kunnen een aanvraag doen. En: de bijdrage is niet alleen voor ouders met een uitkering. Ook ouders met een inkomen uit loondienst of een eigen bedrijf kunnen de bijdrage krijgen.

Het Jeugdfonds betaalt tot € 225 voor sport en € 450 voor muziek en dansles voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar. Ook is het bedrag verhoogd dat het Jeugdfonds betaalt voor zwemles. Het Jeugdfonds betaalt € 900 voor twee jaar zwemles voor diploma A en B voor kinderen vanaf 5 jaar bij zwembad Aquapelle.

‘Belangrijk voor ontwikkeling en vooral leuk!’

“We vinden het heel belangrijk dat alle kinderen en jongeren kunnen meedoen”, legt wethouder Harriët Westerdijk uit. “Sporten bij een club of muziek- of dansles is belangrijk voor hun ontwikkeling en vooral leuk! Lekker je energie kwijt op een sportveld, of je creativiteit uiten in een bandje, met dans, toneel of schilderen. Alleen of samen met je vrienden en vriendinnen. Het kan allemaal met het Jeugdfonds. Dat je ouders minder geld hebben moet geen drempel zijn. Met de extra bijdrage voor zwemles willen we dat nog meer kinderen hun zwemdiploma’s halen. Dat is heel belangrijk, omdat Nederland een waterrijk land is.”

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen