dinsdag, april 16, 2024

Meer overzicht en rust bij schuldhulpverlening na succesvolle proef

- Advertisement -

De gemeente Capelle aan den IJssel gaat saneringskredieten standaard inzetten bij schuldhulpverlening. Dit zorgt ervoor dat alle schulden van inwoners in dit traject bij één partij wordt gelegd, waardoor er meer rust en overzicht wordt gegeven.

In 2021 begon de gemeente met een proef met saneringskredieten. Een schuldhulpverlener maakt afspraken met de schuldeisers. De Kredietbank betaalt vervolgens alle schuldeisers af, waardoor de inwoner nog maar aan één partij geld verschuldigd is: de Kredietbank.

Succesvolle proef

Deze werkwijze moet ervoor zorgen dat voor de inwoner in het hulpverleningstraject meer overzicht heeft en daardoor ook meer rust geeft. De gemeente noemt de proef succesvol en maakt deze werkwijze nu al voor het einde van de proef de standaard. De gemeente gaat zich daarvoor aansluiten bij het Waarborgfonds Saneringskredieten. Ook start de gemeente vanaf Capelle met een verkort schuldhulpverleningstraject, zodat mensen in anderhalf jaar schuldenvrij zijn.

“De ervaringen tijdens de proef met schuldsanering waren veelbelovend, daarom voeren we de werkwijze standaard in”, zo legt wethouder Harriët Westerdijk uit. “We zien dat het saneringskrediet een positieve uitwerking heeft op de samenwerking tussen schuldhulpverlener, schuldeiser én de mensen met schulden doordat het voor iedereen duidelijkheid creëert. Daarnaast geeft het de mensen rust en overzicht om nog maar één schuld te hebben. Daarom wilden we niet wachten tot de proef was afgelopen. We kunnen nu meer mensen op deze manier gaan helpen.”


Hulp bij geldzorgen

Welzijn Capelle staat klaar om Capellenaren met geldzorgen te helpen. Hulpverleners werken mee aan een oplossing. Lukt het niet om zelf de schulden op te lossen? Dan draagt Welzijn Capelle de hulp over aan IJsselgemeenten. Welzijn Capelle is bereikbaar via 010 – 707 49 00 (maandag tot en met vrijdag, 9.00 – 16.00 uur) of per mail via hulpenadvies@welzijncapelle.nu.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen