dinsdag, april 16, 2024

Kabouterroute Schollebos officieel geopend

- Advertisement -

Bezoekers van het Schollebos kunnen vanaf vandaag de ‘Kabouterroute’ wandelen. Deze route bestaat uit 23 sprookjesfiguren die allemaal zijn gezaagd uit bomen die al ziek of slecht waren en op deze manier een tweede leven krijgen.

Naast de sprookjesfiguren bevat de route interessante en leuke weetjes over het Schollebos. De route heeft ook een duurzaam karakter: alle figuren zijn gemaakt van hout uit bomen die al ziek of slecht waren. De route is ongeveer 6 kilometer maar is in te korten voor wie minder ver wil lopen.

Een tweede leven

Wethouder Marc Wilson opende de Kabouterroute: “Deze leuke en leerzame route is weer een extra reden om ons mooie Schollebos te bezoeken. Wat begon als een hobby van boomverzorger Jeroen van Domselaar is nu uitgegroeid tot een bijzondere route waar veel mensen van kunnen genieten. De bomen krijgen zo een tweede leven. Wat mij betreft echt een aanwinst voor dit mooie stadspark; de ‘groene parel’ van Capelle.”

Route downloaden op website

De route van 6 kilometer leidt wandelaars langs alle 23 figuren. Zoals paddenstoelen, een ‘bosgeest’, kabouters en een uil. Op de website van de gemeente Capelle aan den IJssel is een kaart te downloaden, waarmee de route heel gemakkelijk te lopen is. De start is te herkennen aan een bordje met een gedicht van Capellenaar Nico Sannes (88). Hij schreef dit speciaal voor de kabouterroute.

CAPELLE AAN DEN IJSSEL – 28-06-2023, Opening kabouter-route in het Schollebos met Marc Wilson, © Jan Kok – Boomerang Fotografie,
foto/credit: Jan Kok
- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen