zondag, april 21, 2024

Wijkbrandweervrouw Marlies leest verhaaltje voor op Contrabas

- Advertisement -

Kleuters van groep 1/2B van basisschool de Contrabas hebben vandaag bezoek gekregen van de wijkbrandweer. Brandweervrouw Marlies kwam langs om een verhaaltje voor te lezen en om te vertellen wat de brandweer allemaal doet.

De kleuters vonden het superleuk om te horen wat Marlies allemaal te vertellen had. Zo liet ze zien dat een rookmelder in huis heel erg belangrijk is en dat je altijd veilig naar buiten moet kunnen. Met een speciaal verhaaltje uit een boek hoorden kinderen dat er brand ontstond én hoe het uiteindelijk goed afliep.

Na het verhaaltje mochten de kinderen ook kijken naar het brandweerpak en stond er buiten een brandweervoertuig om een foto mee te maken.

Wat doet de wijkbrandweer

De wijkbrandweer wordt ingezet om de veiligheid in de gemeente te vergroten. De voornaamste taak is om inwoners door laagdrempelig en persoonlijk contact bewust te maken van (brand)veiligheid en deze zo te vergroten. De wijkbrandweer komt langs op scholen en seniorencomplexen, maar mensen kunnen ook een persoonlijk bezoek aanvragen.

Op scholen krijgen kinderen van groep 1 tot en met 8 een speciale uitleg over de brandweer en waar zij op moeten letten als ze thuis zijn. Bij de kleuters wordt er een verhaaltje voorgelezen en bij de hogere klassen een presentatie gegeven.

“Liever voorkomen dan blussen is het motto”, zegt wijkbrandweervrouw Marlies. “Het is belangrijk dat we kinderen om een laagdrempelige manier uitleg geven over brandveiligheid. Dat kan gaan over rookmelders, maar ook wat je moet doen als er bijvoorbeeld brand ontstaat in huis. Kinderen kunnen vervolgens thuis tegen hun ouders en opa en oma vertellen wat ze hebben geleerd.”

Contact
Wil je contact opnemen met de wijkbrandweer? Neem dan contact op met de lokale brandweer in Capelle aan den IJssel
- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen