dinsdag, april 16, 2024

Celstraffen voor schietpartij op Poolvosweg

- Advertisement -

Twee mannen hebben woensdag celstraffen van anderhalf jaar opgelegd gekregen, vanwege een schietpartij op de Poolvosweg in Capelle-West.

Dinsdagochtend 26 juli 2022 worden op de Poolvosweg hulzen gevonden. In een bedrijf gespecialiseerd in doodskisten worden een kogelinslag aangetroffen.

Camerabeelden zijn getuige van wat er een avond eerder gebeurde. Rond tien uur lopen twee mannen op het bedrijventerrein: De 23-jarige B. en 19-jarige Van der L., beiden uit Capelle aan den IJssel. Ze hebben afgesproken met een andere partij die met een auto komen aanrijden.

De inzittenden van de auto stappen uit voor een ’transactie’, maar worden beroofd en beschoten. Er wordt vervolgens ook teruggeschoten op de vluchtende Capellenaren. Niemand raakte voor zover bekend gewond.

Aanhoudingen

De Capellenaren worden na het tonen van camerabeelden al gauw herkend. Daarnaast zou er ook belastend bewijs zijn van afgeluisterde gesprekken van B. als hij belt in de gevangenis. Bij toeval komt ook een derde verdachte van de ripdeal in beeld als hij met het Capelse duo in een cel wordt geplaatst en ze een confrontatie met elkaar hebben. De verdachte bleek bij de groep te horen die werd beroofd op het Capelse bedrijventerrein.

Celstraf

B. heeft anderhalf jaar celstraf opgelegd gekregen voor zijn aandeel in het voorval. Hoewel Van der L. wel aanwezig was bij de ripdeal, kon niet worden bewezen dat hij er verder iets mee te maken had. Van der L. werd daarom vrijgesproken. Een tweede verdachte, behorend tot de partij die bestolen werd, kreeg eveneens anderhalf jaar celstraf.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen