dinsdag, april 16, 2024

Blauwalg geconstateerd in vijver Schollebos, advies om water te mijden

- Advertisement -

In de vijver in het Schollebos is blauwalg geconstateerd. Dit heeft Stichting Natuurvrienden Capelle (SNC) bekend gemaakt. Mensen en dieren worden aangeraden het water te mijden.

Doordat het water in het Schollebos geen officiële zwemlocatie is, wordt het water niet door  het waterschap getest, zoals bij andere wateren met het geval is. Omdat er toch jaarlijks blauwalg in het Schollebos wordt geconstateerd, is de SNC in samenspraak met de gemeente in juli begonnen met het zelf periodiek testen van het water.

Uit de meest recente testen blijkt dat er op het moment blauwalg in het water zit. Daarom is het advies – zowel voor mensen als dieren – om contact met het water te mijden. Waarschuwingsborden zijn inmiddels ook bij de vijver geplaatst om mensen op het risico te wijzen.

Gezondheidsklachten

Blauwalgen veroorzaakt oog- en huidirritatie, en als je blauwalg binnenkrijgt, kan dat maag-en darmklachten veroorzaken. Vooral kleine kinderen zijn kwetsbaar en ook dieren kunnen ernstige klachten krijgen. Klachten verdwijnen over het algemeen binnen een week. Neem bij hevige klachten altijd contact op met de huisarts of dierenarts.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen