zondag, april 21, 2024

Aanleg nieuw stadspark aan Fluiterlaan begonnen

- Advertisement -

De aanleg van het nieuwe stadspark tussen de Duikerlaan en Fluiterlaan is begonnen. Wethouder Eric Faassen gaf het officiële startsein voor de aanleg van het Amandelpark.

De groenstrook tussen de Duikerlaan en Fluiterlaan ziet er nu nog sober en ongezellig uit. Veel mensen kennen de plek ook niet. De gemeente gaat nu aan de slag om de komende maanden het stuk grond om te vormen naar een mooi stadspark.

Het park krijgt de naam Amandelpark, zoals de groenstrook nu in de volksmond ook al wordt genoemd. Capellenaren kunnen er straks spelen, ontspannen en bewegen. Bij het ontwerp is rekening gehouden met de wensen van omwonenden, aldus de gemeente.

Er zal een nieuw fietspad worden aangelegd dat het park verbindt met de scholen aan de Alkenlaan-Pelikaanweg, het Schollebos en de wijk Schollevaar. Vanuit het winkelcentrum de Koperwiek komt een fraai wandelpad met groen dat loopt tot aan de Fluiterlaan aan de andere zijde. Onder de metrobaan verschijnt een speelstrip met kunstgras met beweegtoestellen, schaak- en damspellen en speeltoestellen voor kinderen. Ook komen er groene ontmoeting- en rustplekken, en een plantentuin. Ook komt er een Anjertuin, een herdenkingsplek voor veteranen.

Artikel gaat verder onder afbeelding
Artistieke impressie (bron: Gemeente Capelle aan den IJssel)
Eerste zaden geplant

Wethouder Eric Faassen (Stadsontwikkeling) gaf het officiële startsein door het planten van amandelen. “We maken van het Amandelpark een geweldige plek, de ontspannen tegenhanger van het bruisende Stadsplein en het Lijsterpark”, aldus de wethouder. “Met bankjes van het Stadsplein die er een tweede leven krijgen. En vol bomen en planten waar vogels, bijen en vlinders op afkomen.”

Het Amandelpark is naar verwachting maart 2024 klaar. Dan volgt een feestelijke opening.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen