zondag, april 21, 2024

Nieuw kindercollege van start na beëdiging op gemeentehuis

- Advertisement -

Tijdens de raadsvergadering van maandagavond 25 september is het nieuwe Capelse kindercollege beëdigd door burgemeester Peter Oskam. Rayan El Kebir kreeg de ambtsketen omgehangen van voormalig kinderburgemeester Taras Galagan.

Het kindercollege wordt dit jaar gevormd door kinderburgemeester Rayan El Kebir, Daantje Haije (loco-kinderburgemeester), Marisairys Constantia (loco-kinderburgemeester) en de kinderwethouders Iris Bronder, Saar Bloem, Liam van Holten, Ariana Abafar, Afsoon Mushfegh en Nolan de Waard. Het kindercollege denkt mee over belangrijke onderwerpen voor kinderen in Capelle, zoals de inrichting van speelplekken of het kindersportaanbod. Ook komen ze met eigen plannen om van Capelle een leukere gemeente te maken.

Boek van, door en door Capelse kinderen

De nieuwe kinderburgemeester Rayan El Kebir vertelde met veel trots en enthousiasme over de plannen van het kindercollege. “Zelf vind ik het fijn om buiten te spelen. Daar ontmoet ik mijn vrienden en leer ik nieuwe kinderen kennen. Zo ontstond het idee om een boek te maken met foto’s en verhalen van plekken waar kinderen elkaar kunnen ontmoeten. Alle Capelse kinderen kunnen hier aan meedoen. Van, voor en door Capelse kinderen. Zo zorgen we voor verbinding. Dat vind ik heel belangrijk!”.

Burgemeester Peter Oskam verheugde zich ook dit jaar weer op de beëdiging: “Het is leuk én belangrijk om bij het begin van het nieuwe politieke jaar mijn nieuwe ambtgenoot en het kindercollege in de raadszaal te mogen presenteren. In Capelle nemen we de mening van kinderen serieus. Deze jonge generatie kijkt met een frisse blik de wereld in en zit vol goede ideeën. Ik wens het voltallige kindercollege veel succes en plezier en verheug me op de samenwerking.”

Afscheid oude kindercollege

De gemeenteraad nam maandagavond afscheid van het oude kindercollege. Kinderburgemeester Taras Galagan en de kinderwethouders hebben zich afgelopen jaar ingezet om Capelle nog leuker en beter te maken voor kinderen. Burgemeester Oskam dankte namens de gemeenteraad de kinderen voor hun inzet.

Rayan El Kebir volgt Taras Galagan op als kinderburgemeester
- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen