dinsdag, april 16, 2024

Groep 8 van OBS de Klimop ontbijt samen met burgemeester Peter Oskam

- Advertisement -

De leerlingen van groep 8 van OBS de Klimop begonnen woensdag de dag met een ontbijt op het gemeentehuis. De kinderen ontbeten samen met burgemeester Peter Oskam vanwege het jaarlijkse burgemeestersontbijt.

Het Burgemeestersontbijt is een initiatief van het Nationaal Schoolontbijt en wordt ieder jaar georganiseerd in samenwerking met gemeenten en bakkers. Bakkers vertellen daarbij over hun ambacht en hoe ze bijvoorbeeld gezond volkorenbrood bakken.

Belangrijkste maaltijd van de dag

“Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Een goed en gezond begin van de dag”, legt burgemeester Oskam uit, voordat hij zelf een volkoren boterham met kaas at met een lekker kopje thee. De burgemeester praatte met de kinderen over het belang van ontbijten, gezond eten en werd gedeeld wat iedereen het lekkerst vindt.

De kinderen van basisschool OBS de Klimop hebben ontbeten met een ontbijtpakket dat voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum: met volkorenbrood, volkorenbolletjes en krentenbollen van ‘t Bakkertje en gezond beleg. Verder konden burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Gezond én lekker.

De leerlingen gingen samen met de burgemeester op de foto
- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen