dinsdag, april 16, 2024

Leefbaar Capelle draagt Jannes van der Heide voor als tijdelijk vervanger Ans Hartnagel

- Advertisement -

De fractie van Leefbaar Capelle heeft Jannes van der Heide voorgedragen als tijdelijk wethouder. Dit heeft de partij zelf bekend gemaakt. Van der Heide zal daardoor – als de gemeenteraad instemt – de taken van wethouder Ans Hartnagel overnemen die tijdelijk verlof heeft aangevraagd wegens ziekte.

Jannes van der Heide heeft al langere tijd ervaring binnen de Gemeente Capelle aan den IJssel. Hij is gedurende deze bestuursperiode actief als raadslid voor Leefbaar Capelle en heeft eerder als gemeentelijk ambtenaar gewerkt op de afdeling Stadsontwikkeling. Daarnaast is Jannes momenteel ook werkzaam voor de gemeente Rotterdam in de functie van projectleider Gebiedsontwikkeling.

De fractie noemt hem vanwege zijn ervaring en kennis de ‘ideale kandidaat voor deze tijdelijke positie’. “We zijn dankbaar dat Jannes van der Heide bereid is om in deze tijdelijke rol te stappen”, zo licht fractievoorzitter Benne Kerver toe. “Zijn ervaring en toewijding aan de gemeente zullen van grote waarde zijn in de komende periode.”

Definitief na stemming gemeenteraad

De voordracht van Jannes van der Heide zal definitief worden, zodra de gemeenteraad hiermee instemt. Die stemming zal op 13 november plaatsvinden.

In september bleef de aanstelling van de eerder aangedragen vervanger Dick van Sluis uit toen de stemming niet doorslaggevend bleef. Daarnaast zorgde de gehele situatie er ook voor dat Cor Schaatsbergen uit Leefbaar Capelle vertrok en zijn zetel meenam. Het zoeken van een vervanger is daarom nog allesbehalve soepel verlopen.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen