donderdag, juni 13, 2024

Zorgen bij burgemeester Oskam na geweldsincidenten, maar extra maatregelen blijven nog uit

- Advertisement -

Burgemeester Peter Oskam heeft vrijdag in een videoboodschap gereageerd op de verschillende geweldsincidenten van de afgelopen weken. Hij zegt de incidenten niet te accepteren, toch komen niet direct extra veiligheidsmaatregelen. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente aan onze redactie.

De afgelopen weken heeft Capelle te maken gekregen met verschillende heftige geweldsincidenten. Zo werd afgelopen week nog een zwangere vrouw beroofd, vlakbij metrostation Capelsebrug. Ze raakte daarbij ernstig gewond. Daarnaast werd een 15-jarige jongen vorige maand bij dat metrostation neergestoken. Ook waren er ook verschillende ontploffingen bij huizen in meerdere woonwijken.

Incidenten niet geaccepteerd

Volgens de burgemeester raken de incidenten ‘ons allemaal’. “Omstanders die er getuige van zijn geweest, buurtbewoners, Capellenaren, jongeren en senioren. Iedereen spreekt er schande van. Het zorgt ook voor verdriet, boosheid en angst”, aldus Peter Oskam.

Hij is dan ook duidelijk hoe hijzelf over de incidenten denkt. “Ik wil graag glashelder met u zijn. Als gemeente tolereren we geweldsincidenten niet. En doen we er alles aan om dit te voorkomen.” Toch benoemt hij ook veiligheid ‘nooit vanzelfsprekend’ is en dat incidenten altijd blijven gebeuren. “Samen kunnen we wel proberen ze tot een minimum te beperken.”

Maatregelen

De burgemeester noemt in de video geen extra maatregelen. Een woordvoerder van de gemeente bevestigt dat die op dit moment ook niet worden genomen. De incidenten van de afgelopen weken hebben namelijk niks met elkaar te maken.

Wel zegt de burgemeester dat de gemeente er alles aan doet om dit soort incidenten te voorkomen. “Dit heeft een hoge prioriteit bij de politie en de gemeente. Onze Handhavers, stadsmariniers en andere betrokkenen zijn zichtbaar en onzichtbaar in de wijken aanwezig om naar u te luisteren, risico’s in te schatten en er voor u te zijn.”

De gemeente bekijkt ook per incident of en welke maatregelen er nodig. Zodra er aanvullende maatregelen nodig zijn, worden die dan ook genomen.

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen