zondag, april 21, 2024

Peter Oskam benoemd tot ereburger van gemeente

- Advertisement -

Maandagavond werd Peter Oskam verrast met het ereburgerschap van de Gemeente Capelle aan den IJssel. Dit gebeurde tijdens de gemeenteraadsvergadering. 

Maandag was de laatste keer dat Peter Oskam vanuit zijn rol als burgemeester de raadsvergadering leidde. Eerder deze maand werd bekend dat hij vertrekt als burgemeester om Griffier te worden in de Tweede Kamer.

Tijdens de vergadering werd stilgestaan bij het vertrek van Oskam. Namens de gemeenteraad sprak SGP fractievoorzitter prof. dr. Arwin van Buuren mooie woorden over de burgemeester: “Je werd Capellenaar onder de Capellenaren. Stelde mensen op hun gemak en werd geliefd onder brede lagen van de bevolking. Bij ingrijpende incidenten was je ter plaatse en had je oog voor iedereen. De mensen hebben dat zeer gewaardeerd. Binnen de regio hield je je bezig met lastige dossiers zoals ondermijnende criminaliteit en mensenhandel. Maar ook was je de burgervader die met plezier op bezoek ging bij onze oudste Capellenaren en huwelijksjubilea.”

Peter Oskam werd verrast met een oorkonde en het ereburgerschap. Op een later moment ontvangt hij nog een gouden legpenning.

Peter Oskam: “Het doet me veel om afscheid te nemen van deze prachtige stad, haar inwoners en van u als gemeenteraad. Geen dag was de afgelopen jaren hetzelfde en geen dag voelde als een verplichting, hoe intensief het soms ook was. Als burgemeester heb ik gestreefd om voor iedereen benaderbaar te zijn. Capelle aan den IJssel is voor mij niet slechts een stad, maar een gemeenschap van mensen die samen bouwen aan een betere toekomst, midden in de volle randstad. Met 127 nationaliteiten heeft Capelle altijd uitdagingen. Ik heb ernaar gestreefd om er voor alle Capellenaren, uit alle wijken, van alle leeftijden en van alle geloven te zijn. De kracht van onze samenwerking in de stad was een belangrijke factor. In voor- en tegenspoed hebben we samen een bijdrage geleverd om Capelle te maken tot wat het nu is.”

Afscheid

Op maandagavond 29 januari worden Capellenaren in de gelegenheid gesteld om op informele wijze afscheid te nemen van Peter Oskam en hem te bedanken voor de afgelopen jaren. Het afscheidsmoment zal plaatsvinden in het Isala Theater. Extra informatie zal de gemeente nog later bekendmaken.

Waarnemend burgemeester

Inmiddels is ook Cor Lamers beëdigd als waarnemend burgemeester van de gemeente Capelle aan den IJssel. Hij zal daarmee tijdelijk de functie uitoefenen tot er een opvolger is gevonden.

Per ingang van 19 december is Cor Lamers (links) waarnemend burgemeester
- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen