dinsdag, april 16, 2024

[VIDEO] Wijkbrandweervrouw Marlies geeft vuurwerklessen op scholen

- Advertisement -

De feestdagen staan voor de deur en met name rondom oud & nieuw blijft aandacht voor brandveiligheid nodig. Wijkbrandweervrouw Marlies bezoekt deze maand basisscholen om voorlichting te geven.

Artikel gaat verder onder video

Samen met handhaving van de gemeente bezoekt Marlies de verschillende basisscholen in Capelle om vuurwerklessen te geven. Ze legt daar uit hoe je veilig omgaat met vuurwerk, maar ook wat voor gevolgen vuurwerk kan hebben voor iemands veiligheid of VOG (verklaring omtrent gedrag). Word je gepakt met illegaal vuurwerk, dan kan dat namelijk gevolgen hebben voor iemands baantje.

Tijdens de vuurwerklessen geeft Marlies ook voorbeelden van wat vuurwerk kan aanrichten. Denk aan schade aan spullen, maar ook het risico voor jezelf. Zo heeft ze zelf een video opgenomen, waarmee ze laat zien wat vlammen kunnen aanrichten aan je jas en zo voor verwondingen kunnen zorgen. Deze video staat inmiddels ook op haar social media-kanalen.

Artikel gaat verder onder video

Vragen

Mensen die meer vragen hebben over vuurwerk of brandveiligheid, kunnen terecht bij de wijkbrandweervrouw via haar Facebook– of Instagram-kanaal. Ook kan er gebeld worden met het team Veilig Leven van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond via 0900-8387. Ook zo kunnen mensen met Marlies in contact gebracht worden.


Over de wijkbrandweer

In de regio Rotterdam-Rijnmond zijn in verschillende gemeenten wijkbrandweermannen of -vrouwen aangesteld. In Capelle aan den IJssel is dit Marlies.

De voornaamste taak van een wijkbrandweerman of -vrouw is het verbeteren van (brand)veiligheid. Door persoonlijk en laagdrempelig contact kan bewustwording worden vergroot en kunnen inwoners vragen stellen. Ook worden er activiteiten georganiseerd om voorlichting te kunnen geven. Denk daarbij aan de vuurwerklessen op scholen of bezoek aan seniorencomplexen. Hierdoor krijgen belangrijke kwetsbare groepen zoals senioren en kinderen krijgen volop de gepaste aandacht.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen