zaterdag, april 27, 2024

ACZ oppermachtig tijdens NK synchroonzwemmen in Hoofddorp

De Capelse zwemvereniging ACZ heeft zich oppermachtig getoond tijdens het Nederlands kampioenschap synchroonzwemmen afgelopen weekend in Hoofddorp. De vereniging wist in maar liefst zeven van de acht categorieën goud te veroveren.

Het kampioenschap vond 27 en 28 januari plaats in Hoofddorp. ACZ deed in acht categorieën mee. Er werd meegedaan in de Vrije Uitvoering en Technische Uitvoering. Ook deden de jeugdigen mee in de Vrije Combinatie Ploegen.

Bij de senioren wist ACZ vijf van de zes gouden medailles binnen te halen. Dit gebeurde bij de Technische Uitvoering bij de Ploeg en Duet. Bij Solo werd overigens de zilveren medaille behaald. Bij de Vrije Uitvoering wist ACZ goud te veroveren bij Ploeg, Duet én Solo. Bij Duet werd ook zilver behaald en bij Solo zowel brons als de vierde plek.

Een bijzonder moment was de primeur van het eerste Nederlands kampioenschap combinatie ooit voor Age1 (onder de 12 jaar) en Age2 (onder de 15 jaar). “Deze overwinning markeert een historisch moment voor de jonge deelnemers en de vereniging”, aldus ACZ.

Artikel gaat verder onder foto’s

Petri Engels, coach van ACZ kijkt tevreden en trots terug op het NK: “In de afgelopen jaren hebben we, wat de successen betreft, afgewisseld met ZPCH. We hadden dit weekeinde ook twee keer zilver, brons en een vierde plaats. Bij de Age 1 en Age 2 was er eveneens goud. Het hadden dus zomaar acht gouden medailles kunnen zijn.”

Maria Lorenzini van de vereniging vertelt: “Ik had vertrouwen in het team dat we het goed zouden doen bij zowel de technische als vrije oefening.” Dat vertrouwen was terecht, want zij ging naar huis met maar liefst drie gouden en één zilveren medaille.