Sloopkogel in Hovenflats in April 2021, Havensteder spant kort geding aan tegen bewoners

De Hovenflats in het centrum moeten als het aan Havensteder ligt in april 2021 tegen de vlakte. De woningcorporatie stapt voor de zoveelste keer naar de rechter en heeft een kort geding aangespannen tegen de laatste bewoners die weigeren de flats te verlaten. Havensteder wil dat de laatste 17 bewoners, waarvan 1 met een regulier huurcontract en 16 bewoners met een antikraak-overeenkomst de flats in Maart 2021 hebben verlaten.

De procedure tegen de bewoners loopt al langer, de uiteindelijke uitspraak wordt door het coronavirus steeds weer opgeschoven. Om deze reden laat Havensteder het niet bij zitten en spant een kort geding aan om een rechter uitspraak te kunnen laten doen. De huurders weten al sinds 2018 dat zij hun huis moeten verlaten. Havensteder heeft zoveel mogelijk meegedacht met de bewoners maar het houdt ook een keertje op. De werkelijkheid is dat de woningen worden gesloopt.

Foto : Pixabay

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag