Kabinet verlengt maatregelen tot 20 april, avondklok naar 22 uur

Het kabinet heeft vanavond in een persconferentie aangegeven dat alle huidige maatregelen worden verleng tot 20 april. Met het huidige aantal besmettingen en de komst van de derde golf is verder versoepelen niet mogelijk, wel wordt ingangstijd van de avondklok aangepast naar 22 uur vanaf 31 maart. Dat is nodig omdat het langer licht wordt en daarmee de handhaafbaarheid moeilijker wordt voor onder andere de politie.

Rutte snapt het ongeduld van de burgers, het valt gewoon tegen. Het is vervelend dat we nog niet van de avondklok kunnen afstappen. Samen met de thuisbezoekersregeling heeft de avondklok effect.

Het is bittere pil, we snakken naar steeds meer vrijheid aldus Hugo de Jonge. Meer vrijheid kan alleen als het aantal besmettingen afneemt. Dat kan worden gerealiseerd door het vaccineren, we zien dat dat helpt. Het aantal besmettingen onder kwetsbare personen en zorgmedewerkers neemt af, maar we zijn er nog niet. Begin juli zou iedereen die dat wil zijn eerste prik hebben gehad.

Foto : Sebastiaan Barel

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag