donderdag, juni 13, 2024

Kerkganger Krimpen a/d IJssel aangehouden na aanval op journalist

- Advertisement -

Krimpen a/d IJssel – Zondagochtend heeft de politie een man aangehouden voor de mishandeling van een verslaggever van RTV Rijnmond. Dat heeft de politie laten weten.

Journalist Van Giessen was vanochtend bij de Mieraskerk in Krimpen om verslag te doen over het besluit om honderden mensen toe te laten tijdens hun zondagse dienst. Ondanks een oproep van de gemeente om de diensten toch digitaal te houden, bezochten vanochtend zo’n zes- tot zevenhonderd kerkgangers de kerk.

Een kerkganger die alle aandacht duidelijk niet wenste, besloot daarom om de verslaggever van achteren een trap en klappen in de rug te geven. Een beveiliger van de NOS kwam gelijk tussenbeide om verder geweld te voorkomen.

Aangifte
De politie heeft laten weten de man inmiddels te hebben aangehouden. De Mieraskerk heeft haar excuses aangeboden. RTV Rijnmond heeft aangifte gedaan en slaat het excuus af. De omroep vindt dat het excuus van de dader moet komen.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen