Kerkganger Krimpen a/d IJssel aangehouden na aanval op journalist

Krimpen a/d IJssel – Zondagochtend heeft de politie een man aangehouden voor de mishandeling van een verslaggever van RTV Rijnmond. Dat heeft de politie laten weten.

Journalist Van Giessen was vanochtend bij de Mieraskerk in Krimpen om verslag te doen over het besluit om honderden mensen toe te laten tijdens hun zondagse dienst. Ondanks een oproep van de gemeente om de diensten toch digitaal te houden, bezochten vanochtend zo’n zes- tot zevenhonderd kerkgangers de kerk.

Een kerkganger die alle aandacht duidelijk niet wenste, besloot daarom om de verslaggever van achteren een trap en klappen in de rug te geven. Een beveiliger van de NOS kwam gelijk tussenbeide om verder geweld te voorkomen.

Aangifte
De politie heeft laten weten de man inmiddels te hebben aangehouden. De Mieraskerk heeft haar excuses aangeboden. RTV Rijnmond heeft aangifte gedaan en slaat het excuus af. De omroep vindt dat het excuus van de dader moet komen.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag