zaterdag, mei 25, 2024

Toerit Nijverheidstraat naar Algeraweg 1.5 jaar dicht; omleiding via Capelseplein

- Advertisement -

Capelle a/d IJssel – Vanaf gisteren, woensdag 14 april, is het verkeerslicht op de Algeraweg buiten werking gesteld. De oprit vanaf de Nijverheidstraat richting Krimpen is eveneens volledig dicht. Deze maatregelen duren tot juni 2022 in verband met de werkzaamheden aan de Grote Kruising in Krimpen a/d IJssel.

In Krimpen aan den IJssel wordt er sinds 2018 in verschillende fasen gewerkt aan de reconstructie van de Grote Kruising. Deze maand gaat een nieuwe fase in met ingrijpende werkzaamheden die ook gevolgen hebben voor de verkeerssituatie in Capelle. Om extra filevorming te voorkomen op de Algeraweg en Abram van Rijckevorselweg worden de nieuwe maatregelen in Capelle getroffen.

Betere doorstroming van verkeer in Capelle
Wethouder Maarten Struijvenberg weet dat verkeershinder onvermijdelijk is maar wil met maatregelen deze beperken: “Door het verkeerslicht op de Algeraweg buiten werking te stellen, verbetert de doorstroming van het verkeer. Nu springt het verkeerslicht direct op rood als er een bus nadert en met zo’n dertig bussen per uur in de spits op de Algerabrug zorgt dit voor extra vertragingen. Zeker tijdens werkzaamheden. We kiezen ervoor dat het autoverkeer nu net voor de brug met het busverkeer gaat ritsen. De verwachting is dat dit zorgt voor minder verkeershinder”.

Het verkeer wordt nu omgeleid via het Capelseplein.

https://login.middelkoop.cc/webmail/?_task=mail&_mbox=INBOX&_uid=14884&_part=2&_action=get&_extwin=1&_framed=1&_mimewarning=1&_embed=1

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen