donderdag, mei 23, 2024

A&G Thuiszorgbureau in Capelle failliet verklaard

- Advertisement -

A&G Thuiszorgbureau in Capelle aan den IJssel is failliet verklaard. Dit gebeurde nadat het bedrijf dwangsom opgelegd had gekregen. Dit maakte de Inspectie Gezondheidszorg & Jeugd afgelopen week bekend.

De Inspectie Gezondheidszorg & Jeugd van het ministerie van VWS constateerde in 2020 dat A&G “ernstig tekort schoot” op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Op alle thema’s waar de inspectie toezicht op houdt, was het niveau onvoldoende, zo laten zij weten. In december dat jaar werd daarom een aanwijzing opgelegd aan A&G.

Omdat na enkele maanden de aanwijzing nog niet was opgevolgd door het bedrijf, werd in februari 2021 daarom ook een dwangsom opgelegd. De inspectie constateert tijdens het toezicht in april 2021 dat A&G voldoet aan alle punten van de last onder dwangsom en daarmee ook aan de aanwijzing. De afronding van het  toezichttraject liep nog toen A&G failliet werd verklaard.

Afwikkeling en overdracht cliënten

Met het faillissement is het traject van de last onder dwangsom en het aanwijzingstraject tot een einde gekomen. De inspectie volgt de afwikkeling en de overdracht van de cliënten nauwgezet om te zorgen dat dit goed verloopt.

De curator heeft aan het Algemeen Dagblad laten weten dat er wordt gekeken of de ongeveer tien cliënten en zeventien medewerkers bij andere zorginstellingen kunnen worden ondergebracht.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen