zaterdag, mei 25, 2024

Verkeersregelaars en paaltjes moeten sluipverkeer in Schollevaar voorkomen

- Advertisement -

De gemeente heeft  sinds vandaag verkeersregelaars ingezet bij de bussluis op de Sinjeur Semeynsburg in Schollevaar. De verkeersregelaars zorgen ervoor dat bewoners niet illegaal over de bussluis rijden. Dit bleek de eerste dagen na de afsluiting massaal te gebeuren en zorgde voor onveilige situaties.

Omwonenden hadden aan de bel getrokken bij de gemeente waarop handhaving is gaan controleren. Zij schreven tientallen bekeuringen uit aan weggebruikers die illegaal de bussluis passeerden met een personenauto.

Naast het gebruik van de bussluis bleek de autorijder nog creatiever te zijn. Ze reden achter de huizen langs over het fietspad van de Kapellekensbaan. Ook hier heeft de gemeente maatregelen genomen en paaltjes geplaatst om autoverkeer te voorkomen.

De bussluis ligt er al ruim 20 jaar, deze is aangelegd om onnodig autoverkeer op een drukke schoolroute te voorkomen. Zo kunnen de kinderen van de diverse basisscholen en de middelbare scholen in Rotterdam veilig gebruik maken van de fietsroute. Ook voorkomt het dat er gevaarlijke situaties ontstaan als de bus de sluis wil passeren. Zij hebben hiervoor de gehele bocht nodig.

De afsluiting staat gepland voor de aankomende zes maanden. Nog even doorbijten dus en omrijden via de Hoofdweg op de Capelseweg.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen